02.03.2017

VITRONIC otwiera nowy oddział w Polsce

Globalny lider w zakresie technologii ruchu drogowego i automatyzacji logistyki otwiera nowe biuro oddziału w Kędzierzynie-Koźlu

Wiesbaden/Kędzierzyn-Koźle, 02 marca 2017 – VITRONIC otwiera VITRONIC Machine Vision Polska, swoją filię w Polsce. Nowe biuro jest prowadzone przez Prezesa Michałą Żuchorę i będzie skupiało się na wzmacnianiu relacji z klientami oraz na organizacji działań serwisowych w Polsce i Europie Wschodniej. VITRONIC jest światowym liderem w rozwoju systemów wizyjnych w przemyśle i automatyzacji logistyki, jak również w technologii ruchu drowego. Była to pierwsza firma, która otrzymała niemieckie zatwierdzenie typu dla laserowo skanującego systemu do pomiaru prędkości i jest dostawcą technologii poboru opłat dla ciężarówek w Niemczech – największej sieci opłat drogowych na świecie.  VITRONIC posiada swoje siedziby w Europie, Ameryce Północnej, Azji i Australii, a także międzynarodową sieć partnerów.

Vitronic Machine Vision Polska

Nowa filia w Polsce jest zlokalizowana w Kędzierzynie-Koźlu, w południowej części kraju, pomiędzy dużymi miastami - Wrocławiem i Krakowem, blisko granicy z Czechami. Poza Prezesem Michałem Żuchorą, zespół składa się z inżynierów i wyspecjalizowanej administracji biurowej. Będą oni blisko współpracować z policją, strażą miejską, zarządcami dróg, uniwersytetami, urzędami miast i klientami w sektorze przemysłu i logistyki. Nowe biuro będzie mieć również bliskie relacje z oddziałem serwisowym firmy VITRONIC w  Poczdamie (Niemcy). „Jestem zadowolony, że jesteśmy częścią międzynarodowej firmy VITRONIC. Nowo otwarte biuro jest wyraźnym sygnałem, że polski rynek jest dla nas ważny. Dzięki temu będziemy mogli być bliżej klientów w Polsce i w sąsiednich państwach”, powiedział Prezes VITRONIC Machine Vision Polska, Michał Żuchora.

Contact:
Sebastian Ramb